Få hjälp med stopp i avloppet

Stopp i avlopp Stockholm

Ett vanligt förekommande problem bland fastigheter med avloppet. Vi hjälper mer än gärna till vid eventuella stopp i avloppet eller om du har andra frågor och funderingar.

Stopp i avlopp

Stopp i avloppet är ett vanligt förekommande problem som de flesta varit med om eller något som man kommer vara med om med största sannolikhet. Vi har hjälpt flertalet personer med stopp i avloppet i Stockholm och även andra områden i stockholm. När problemet inte går att lösa på egen hand kan det vara bra att anlita en expert. Får du stopp i t.ex toaletten ofta ofta kan det vara så att du behöver göra en spolning av avloppet. Oavsett hur stort eller lite problemet kan tänkas vara så hjälper vi dig att hitta lösningen och ordna problemet.

handfat med spegel
handfat med spegel

Hur förhindrar du stopp i avlopp?

Stopp i avloppet kan bero på flera orsaker t.ex fett från stekpannan eller ansamlingar av hår m.m. För att undvika det till nästa gång och förhindra att problemet uppstår igen kan du göra följande.

  • Undvik att spola ner fetter i diskhon av den enkla anledningen att det stelnar när temperaturen sjunker.

  • Spola inte ner hår i duschbrunnen utan plocka då istället upp håret som samlats vid duschbrunnen och släng i papperskorgen.

  • Släng inte saker i toaletten som inte ska vara där. T.ex. bomullspads och topsar hör bättre hemma i papperskorgen.

  • Spola inte ner för mycket papper i toaletten. För mycket papper kan orsaka stopp och då kan du behöva hälla en hink med vatten för att få ner pappret.

  • Spola toaletten flera gånger innan du reser bort. Detta för att minska risken att något ligger kvar i rören och torkar fast som kan orsaka stopp.

  • Spola ej ner hårrester i handfatet. Har du t.ex. rakat dig ska du istället plocka upp håret och slänga det någon annanstans än i handfatet eller toaletten.

  • Rengör vattenlåset då och då. I handfat är det nästa oundvikligt att det förr eller senare behövs rengöras då man borstar tänderna och tvättar händerna. Därför är det viktigt att man då och då rengör vattenlåset för att förhindra stopp i handfatet och avloppet.

Hur mycket kostar det att fixa stopp i avlopp?

Priset vid behov av rörmokare för stopp i avloppet brukar vara 1500kr och uppåt i vanliga fall beroende på hur stort problemet är och hur lång tid det tar att åtgärda felet. Detta beror också såklart på vilket företag man väljer och om det är en seriös firma med utbildade och erfarna VVS-installatörer och tekniker. Vill du veta vad det hade kostat dig, fyll i formuläret nedan så återkommer vi med ett prisförslag enligt beskrivningen av stoppet i avloppet nedan.

handfat med spegel
handfat med spegel

Hur lång tid tar det att fixa stopp i avlopp?

Tiden det tar för att fixa stopp i avloppet brukar var runt 2h vid normala stopp. Detta skiljer sig såklart från fall till fall och alla jobb ser olika ut och tar mer eller mindre tid och kräver olika resurser. Detta gör att det blir svårt att ge något exakt tidsspann. Är du i akut behov kan du alltid kontakta oss så kommer vi på nolltid annars kan du ringa/maila så blir det enklare för oss att ge en tids- och prisuppskattning.

Viktigt innan val av VVS-företag

För att välja rätt hantverkare är det viktigt att säkerställa legitimiteten hos aktören. Checklistan kan göras lång men viktigast är att kolla på tidigare kunders omdömen och att företaget innehar en f-skattsedel. Ifall avloppet har stoppat så bör du stänga av vattnet för att förhindra ytterligare skador.

Frågor?

Kontakta oss på 08-444 07 37 om du inte fått svar på dina frågor så hjälper vi mer än gärna till att reda ut de eventuella frågetecken och funderingar som finns.

KONTAKTA OSS