Få hjälp med stopp i avloppet

Stopp i avlopp Stockholm

Ett vanligt förekommande problem bland fastigheter med avloppet. Vi hjälper mer än gärna till vid eventuella stopp i avloppet eller om du har andra frågor och funderingar.

Stopp i avlopp

Stopp i avloppet är ett vanligt förekommande problem som de flesta varit med om eller något som man kommer vara med om med största sannolikhet. Vi har hjälpt flertalet personer med stopp i avloppet i Stockholm och även andra områden i stockholm. När problemet inte går att lösa på egen hand kan det vara bra att anlita en expert. Får du stopp i t.ex toaletten ofta ofta kan det vara så att du behöver göra en spolning av avloppet. Oavsett hur stort eller lite problemet kan tänkas vara så hjälper vi dig att hitta lösningen och ordna problemet.

Spolar varmt vatten ur kranen för att få bort stopp i avlopp Stockholm
Ett nyspolat rör efter stopp i avlopp

Hur förhindrar du stopp i avlopp?

Stopp i avloppet kan bero på flera orsaker t.ex fett från stekpannan eller ansamlingar av hår m.m. För att undvika det till nästa gång och förhindra att problemet uppstår igen kan du göra följande.

 • Undvik att spola ner fetter i diskhon av den enkla anledningen att det stelnar när temperaturen sjunker.

 • Spola inte ner hår i duschbrunnen utan plocka då istället upp håret som samlats vid duschbrunnen och släng i papperskorgen.

 • Släng inte saker i toaletten som inte ska vara där. T.ex. bomullspads och topsar hör bättre hemma i papperskorgen.

 • Spola inte ner för mycket papper i toaletten. För mycket papper kan orsaka stopp och då kan du behöva hälla en hink med vatten för att få ner pappret.

 • Spola toaletten flera gånger innan du reser bort. Detta för att minska risken att något ligger kvar i rören och torkar fast som kan orsaka stopp.

 • Spola ej ner hårrester i handfatet. Har du t.ex. rakat dig ska du istället plocka upp håret och slänga det någon annanstans än i handfatet eller toaletten.

 • Rengör vattenlåset då och då. I handfat är det nästa oundvikligt att det förr eller senare behövs rengöras då man borstar tänderna och tvättar händerna. Därför är det viktigt att man då och då rengör vattenlåset för att förhindra stopp i handfatet och avloppet.

Hur mycket kostar det att fixa stopp i avlopp?

Priset vid behov av rörmokare för stopp i avloppet brukar bli ett fyrsiffrigt i vanliga fall beroende på hur stort problemet är och hur lång tid det tar att åtgärda felet. Detta beror också såklart på vilket företag man väljer och om det är en seriös firma med utbildade och erfarna VVS-installatörer och tekniker. Vill du veta vad det hade kostat dig, fyll i formuläret nedan så återkommer vi med ett prisförslag enligt beskrivningen av stoppet i avloppet nedan.

Hur mycket kostar det att ta hjälp av en rörmokare vid stopp i avlopp?
hur lång tid tar det för en rörmokare att fixa stopp i avlopp i Stockholm?

Hur lång tid tar det att fixa stopp i avlopp?

Tiden det tar för att fixa stopp i avloppet brukar var runt 2h vid normala stopp. Detta skiljer sig såklart från fall till fall och alla jobb ser olika ut och tar mer eller mindre tid och kräver olika resurser. Detta gör att det blir svårt att ge något exakt tidsspann. Är du i akut behov kan du alltid kontakta oss så kommer vi på nolltid annars kan du ringa/maila så blir det enklare för oss att ge en tids- och prisuppskattning.

Viktigt innan val av VVS-företag

För att välja rätt hantverkare är det viktigt att säkerställa legitimiteten hos aktören. Checklistan kan göras lång men viktigast är att kolla på tidigare kunders omdömen och att företaget innehar en f-skattsedel. Ifall avloppet har stoppat så bör du stänga av vattnet för att förhindra ytterligare skador.

Vanliga frågor om en stopp i avlopp i Stockholm

 1. Vad gör en spolbil?

  • En spolbil är en specialiserad bil som används för att rengöra och spola rör och ledningar. Bilarna är utrustade med en stark motor som gör det möjligt att generera höga vattentryck och med olika spolverktyg och specialverktyg som används för att spola och rengöra rörledningar. Spolbilar finns i olika storlekar och utföranden, där mindre spolbilar är mer lämpade för trånga utrymmen såsom innergårdar och villasamhällen medan större spolbilar används för större avloppsrör, till exempel på gatorna.

   En av fördelarna med spolbilar är att de är mobila och kan ta sig till olika platser utan problem. Dessutom har de vatten ombord som gör det möjligt att utföra arbetet utan att behöva koppla upp sig mot externa vattenkällor. Spolbilar är en viktig del av avloppsunderhåll och hjälper till att förebygga och åtgärda problem som till exempel stopp i rören eller dålig avloppslukt.

 2. När behöver man en spolbil?

  • En spolbil är en viktig del av rörmokares verktygslåda när det gäller att hantera stopp i avloppsrör eller rör som dränerar väldigt långsamt. Det är ett specialiserat fordon som är utrustat med en kraftfull motor som möjliggör högt vattentryck och en mängd spolverktyg, inklusive specialverktyg för att spola rör och ledningar.

   När du upptäcker stopp i dina avlopp eller dränering, kan du kontakta en erfaren rörmokare som kommer att komma hem till dig med sin spolbil. Genom att använda spolbilen kan rörmokaren lösa problemet genom att spola rören och ledningarna för att ta bort stoppet. Spolbilen är också mobil, vilket innebär att rörmokaren kan ta sig från plats till plats utan problem och har med sig vatten i bilen för att utföra jobbet.

 3. Kan man förhindrar stopp i avloppet?

  • För att undvika stopp i avloppet och förhindra skador på rören bör du vara medveten om vad som kan spolas ner i avloppet och inte. Det finns flera saker som absolut inte ska spolas ner i avloppet, såsom hushållspapper, blöjor, bindor, tandtråd, tops, bomull, hår, pappersnäsdukar och hårstrån. Dessa material kan orsaka stopp och blockeringar i rören, vilket kan leda till allvarliga problem och kostsamma reparationer.

   Det är också viktigt att undvika att spola ner matfett i avloppet. Fettet kan stelna och bilda proppar i rören, vilket orsakar stopp och dålig avloppsfunktion. Detta inkluderar olika typer av matfett, såsom frityrolja, smör, margarin och olivolja.

   För att undvika problem i avloppet ska endast vatten, urin, fekalier och toapapper spolas ner i avloppet. Genom att vara medveten om vad som kan orsaka stopp i avloppet och att undvika att spola ner dessa material ger du dig själv och dina rör de bästa förutsättningarna för att undvika stopp i avloppet.

 4. Vad kostar det att rensa avloppet?

  • När du kontaktar en rörmokare för att lösa ett stopp i avloppet, är det viktigt att förstå att priset kan variera beroende på flera faktorer. Ett allvarligt stopp i stora avloppsrör kan ta längre tid att lösa än ett mindre stopp i ett mindre avloppsrör, och det kan påverka priset. Andra faktorer som kan påverka priset inkluderar var du befinner dig geografiskt, vilken tid på dygnet eller veckan arbetet utförs, och vilket företag du väljer att anlita.

   När du väljer en rörmokare är det viktigt att välja ett seriöst företag som har erfarna och utbildade VVS-installatörer och tekniker. Detta kommer att säkerställa att arbetet utförs på ett korrekt sätt och att stoppet löses på ett hållbart sätt. Att välja en pålitlig rörmokare kommer också att minska risken för framtida stopp och andra problem med avloppssystemet.

   Om du behöver veta priset för att åtgärda ett stopp i avloppet, kan du fylla i formuläret med en beskrivning av problemet så återkommer vi till dig med ett prisförslag.

Frågor?

Kontakta oss på 08 444 07 37 om du inte fått svar på dina frågor så hjälper vi mer än gärna till att reda ut de eventuella frågetecken och funderingar som finns.

KONTAKTA OSS