Spolbil i Djursholm som utför stamspolning, rörinspektion, hetvattenspolning och underhållsspolning

Spolbil

Med hjälp av vår spolbil står vi behjälpliga när behovet finns av att spola rent avloppsledningar. Oavsett vad stoppet i avloppet kan bero på så löser vi problemet med spolbilen. Spolbilen utför även stamspolning, rörinspektion och underhållsspolning med varmt vatten.

Få hjälp av en spolbil i

Ifall du får stopp i samma avlopp ett flertal gånger rekommenderar vi att ta kontakt med en spolbil. En temporär lösning går ibland att göra på egen hand, dock blir ett nytt stopp inte en fråga om - utan när. För att slippa behöva gå runt och tänka på nästa stopp går det bra att boka en spolbil i direkt.

Utrustad spolbil som utför högtryckstvätt med hetvatten i Djursholmsområdet
Insidan av en utrustad spolbil som utför hetsvattenspolning

Fördelar med en spolbil

Inget problem gällande avlopp är för stort för en spolbil. Utrustningen i spolbilen gör att de svåraste proppar och ansamlingar kan lösas upp. Ifall stoppet är akut ger spolbilen en garanterad lösning som även förebygger framtida problem. Andra fördelar inkluderar:

 • Miljövänligt då inga kemikalier och endast vanligt vatten används

 • Skonsamt mot rören vilket ökar livslängden på dem

 • Effektivaste metoden att ta bort pappersrester, fettklumpar och beläggningar

Vad kostar det att få hjälp av en Spolbil i ?

En spolbil har en rad olika funktioner beroende på vad jobbet kräver. Priset för att låta en spolbil spola rör brukar börja från tusenlappen och uppåt beroende på dag, tid och vad som ska göras. Är du intresserad av att få en mer exakt prisbild går det bra att kontakta oss.

Spolbil i Djursholm dygnet runt

Vad ska du tänka på innan du bokar en spolbil i ?

Det är viktigt för dig som kund att det företag du anlitar har en spolbil som klarar av just det som du är ute efter beroende på vad problemet i avloppet kan tänkas bero på.

Våra spolbilar är fullt utrustade och klarar av allt som en spolbil förväntas klara av. Dock är det ofta högtrycksspolning som används där man kan reglera trycket med att ställa in x-antal bars man vill ha beroende på situation. Sedan är alltid priset en fråga som kan skilja företagen åt där man heller inte får tumma på kvalite för att ett företag är billigare. Jämför man de företag som har rätt utrustning och kvalite på sakerna brukar inte priset skilja sig särskilt mycket åt.

Behöver du lösa problemet med en spolbil?

Steg 1

Du hör av dig till oss och vi svarar oftast efter några minuter på mail eller några signaler på telefon.

Steg 2

Vi utför en snabb behovsanalys under tiden som en av våra rörmokare gör sig redo att åka. Du erbjuds en preliminär prisbild och en saklig genomgång av hur spolbilen kommer att lösa problemet.

Steg 3

Väl på plats utför vi en grundlig undersökning av problemet och åtgärdar det utifrån de ramverk som stämmer överens med våra certifikat och utbildningar.

Steg 4

Innan vi packar ihop så dubbelkollar vi att allt är på sin plats samt hur förebyggande åtgärder har inrättats för att undvika nya skador på sikt. Slutligen tackar vi för den här gången!

Vanliga frågor om en spolbil i

 1. Vad gör en spolbil?

  • En spolbil är en specialiserad bil som används för att rengöra och spola rör och ledningar. Bilarna är utrustade med en stark motor som gör det möjligt att generera höga vattentryck och med olika spolverktyg och specialverktyg som används för att spola och rengöra rörledningar. Spolbilar finns i olika storlekar och utföranden, där mindre spolbilar är mer lämpade för trånga utrymmen såsom innergårdar och villasamhällen medan större spolbilar används för större avloppsrör, till exempel på gatorna.

   En av fördelarna med spolbilar är att de är mobila och kan ta sig till olika platser utan problem. Dessutom har de vatten ombord som gör det möjligt att utföra arbetet utan att behöva koppla upp sig mot externa vattenkällor. Spolbilar är en viktig del av avloppsunderhåll och hjälper till att förebygga och åtgärda problem som till exempel stopp i rören eller dålig avloppslukt.

 2. Vart i Stockholm kan man få hjälp av spolbilen?

 3. När behöver man en spolbil?

  • En spolbil är en viktig del av rörmokares verktygslåda när det gäller att hantera stopp i avloppsrör eller rör som dränerar väldigt långsamt. Det är ett specialiserat fordon som är utrustat med en kraftfull motor som möjliggör högt vattentryck och en mängd spolverktyg, inklusive specialverktyg för att spola rör och ledningar.

   När du upptäcker stopp i dina avlopp eller dränering, kan du kontakta en erfaren rörmokare som kommer att komma hem till dig med sin spolbil. Genom att använda spolbilen kan rörmokaren lösa problemet genom att spola rören och ledningarna för att ta bort stoppet. Spolbilen är också mobil, vilket innebär att rörmokaren kan ta sig från plats till plats utan problem och har med sig vatten i bilen för att utföra jobbet.

 4. Kan man förhindrar stopp i avloppet?

  • För att undvika stopp i avloppet och förhindra skador på rören bör du vara medveten om vad som kan spolas ner i avloppet och inte. Det finns flera saker som absolut inte ska spolas ner i avloppet, såsom hushållspapper, blöjor, bindor, tandtråd, tops, bomull, hår, pappersnäsdukar och hårstrån. Dessa material kan orsaka stopp och blockeringar i rören, vilket kan leda till allvarliga problem och kostsamma reparationer.

   Det är också viktigt att undvika att spola ner matfett i avloppet. Fettet kan stelna och bilda proppar i rören, vilket orsakar stopp och dålig avloppsfunktion. Detta inkluderar olika typer av matfett, såsom frityrolja, smör, margarin och olivolja.

   För att undvika problem i avloppet ska endast vatten, urin, fekalier och toapapper spolas ner i avloppet. Genom att vara medveten om vad som kan orsaka stopp i avloppet och att undvika att spola ner dessa material ger du dig själv och dina rör de bästa förutsättningarna för att undvika stopp i avloppet.

 5. Vad kostar det att rensa avloppet?

  • När du kontaktar en rörmokare för att lösa ett stopp i avloppet, är det viktigt att förstå att priset kan variera beroende på flera faktorer. Ett allvarligt stopp i stora avloppsrör kan ta längre tid att lösa än ett mindre stopp i ett mindre avloppsrör, och det kan påverka priset. Andra faktorer som kan påverka priset inkluderar var du befinner dig geografiskt, vilken tid på dygnet eller veckan arbetet utförs, och vilket företag du väljer att anlita.

   När du väljer en rörmokare är det viktigt att välja ett seriöst företag som har erfarna och utbildade VVS-installatörer och tekniker. Detta kommer att säkerställa att arbetet utförs på ett korrekt sätt och att stoppet löses på ett hållbart sätt. Att välja en pålitlig rörmokare kommer också att minska risken för framtida stopp och andra problem med avloppssystemet.

   Om du behöver veta priset för att åtgärda ett stopp i avloppet, kan du fylla i formuläret med en beskrivning av problemet så återkommer vi till dig med ett prisförslag.

Frågor?

Kontakta oss på 08 444 07 37 om du inte fått svar på dina frågor så hjälper vi mer än gärna till att reda ut de eventuella frågetecken och funderingar som finns.

KONTAKTA OSS