stambyte

Stambyte Bromma

Stambyte i Bromma är något vi på Rak VVS hjälper dig med

Vi är experter på stambyte i Bromma

Stambyten är något vi vågar kalla oss själva expert på då vi utfört stambyten i över 10 år runtom i Stockholm innerstad. Vi är även verksamma på andra platser i Stockholm, exempelvis i Stockholm innerstad, Täby och Danderyd. Det är en process som kräver både tid och energi, men ingenting i jämförelse med riskerna som det medförs av att behålla stammar som börjar bli slitna. Vi är erfarna rörmokare och vi har kunskapen och certifikaten för att utföra ett säkert stambyte. Vi ser till att du som kund slipper oroa dig över trasiga stammar i många år framöver! Om du misstänker fel i din fastighet är du välkommen att kontakta oss redan idag för att boka en VVS-besiktning!

rör i vägg
förarbete till ett stambyte i Bromma

Vad kostar ett stambyte i Bromma?

Priset för ett stambyte i Bromma varierar beroende på hur omfattande jobbet är samt storleken på de olika rummen, du kan dock räkna med ett pris på ett par hundratusen. Ju större rummet är ju mer ökar kostnaden då vi räknar kostnaden i pris per kvadratmeter. En detalj som många förbiser är att fastighetens värde alltid ökar i pris efter ett väl genomfört stambyte. Kontakta oss så kan vi ge en mer precis prisbild.

Hur lång tid tar det att byta stammar?

Medan det praktiska arbetet sällan tar längre än 1-2 månader så är det klokt att räkna med en tidsram på 1-2 år från det att planering påbörjats tills att arbetet är slutfört. Per lägenhet kan du räkna med att det tar ungefär 6-8 veckor. Detta påverkas såklart av många andra faktorer också som t.ex. ett godkännande från hyresvärden och deras planeringsarbete. Äger du villa eller radhus går det ofta betydligt fortare.

rör på vägg

Hur går ett stambyte till?

Steg 1

Vi besöker platsen och utför en grundlig analys av vad som behöver göras. Sedan skräddarsyr vi en plan som passar era behov samt följer alla regler och ramverk.

Steg 2

Vi river befintliga stammar och rensar ut allting som är gammalt och förlegat. Vi passar även på att mäta era fuktnivåer så att ingen onödig fukt fastnar i stammarna.

Steg 3

I nästa led installerar vi nya, robusta stammar som enligt leverantörskvalité och utförande bör hålla i minst 30-40 år efter att jobbet är klart.

Steg 4

Även om vi vet vad vi håller på med så kan det kännas tryggt att få det bekräftat av en tredje part. Vi erhåller en oberoende besiktningsman som säkerställer att jobbet är fackmässigt utfört och har följt alla svenska lagar och rekommendationer.

Vanliga frågor om stambyte i Bromma

 1. Vad ska man tänka på vid stambyte?

  • Det är viktigt att vara medveten om att ett stambyte är en lång process som inte utförs på en enda dag. Därför är det klokt att regelbundet inspektera avloppet och genomföra kontroller vartannat år för att kunna upptäcka och åtgärda små och stora problem i tid. Genom att agera i tid kan man minska risken för att behöva genomföra en omfattande stamrenovering.

   Nedan beskriver vi 3 viktiga aspekter att tänka på vid ett stambyte:

   1. Välj rätt företag: Det är vanligt att entreprenörer tar ut höga kostnader, vilket gör att kunder ofta väljer en entreprenör baserat på den som lämnar den lägsta eller billigaste offerten. Detta är förståeligt eftersom man inte har obegränsade pengar att spendera. Men det är viktigt att även ta hänsyn till omdömen och recensioner av entreprenören i fråga. Att välja en entreprenör som gör fel kan leda till stora kostnader och fördröjningar även om man har en garanti.

   2. Individuell planering: Att hitta ett företag med både kompetens och rimliga priser för att utföra stambytet kan vara en utmaning. Därför rekommenderar vi att alltid börja leta efter ett företag i god tid. Även om du hittar ett företag snabbt är det viktigt att de får tid att utreda vad som behöver göras, särskilt när det gäller rör och stammar eftersom det ofta kräver omfattande åtgärder som tar längre tid än andra jobb.

   3. Pristak och tidsplan: Det förekommer att företag inte kan ge en exakt uppskattning av antalet arbetstimmar eller den totala kostnaden för material, transport och städning. Som kund är det ibland nödvändigt att acceptera detta faktum, men man kan alltid ha en öppen dialog och komma överens om ett maxpris och arbetstimmar. Genom att göra ett gemensamt avtala om en begränsning på både antalet arbetstimmar och materialkostnader får du som kund en klarare bild över arbetet och kostnaderna. Vi tycker det är viktigt med en bra relation till våra kunder, så kontakta oss vid eventuella frågor. En sådan klausul är vanligt förekommande.

 2. Kan man bo kvar hemma när det utförs ett stambyte?

  • Ja, i de flesta fall kan du kan bo kvar hemma under ett stambyte, men det är viktigt att ha en dialog med företaget som utför arbetet och höra vad de rekommenderar. Oftast krävs det inte att man behöver flytta under ett stambyte, däremot bör man vara medveten om att ens vardag kan bli begränsad under den här tiden. Under stambytet kommer ens hem att se ut som en byggarbetsplats. Men hyresvärden, bostadsföreningen och uppdragsgivaren kan ofta ordna lämpliga alternativ som fungerar under de veckor som arbetet pågår.

 3. Hur lång tid tar det att göra ett stambyte i Bromma?

  • Eftersom varje fastighet och dess behov kan vara olika, finns det inget enkelt svar på hur lång tid ett stambyte tar. Det beror på arbetets omfattning och hur mycket som behöver bytas ut. Men som en generell riktlinje bör man förvänta sig att ens boende påverkas under minst fem veckor. Ibland kan stambytet ta upp till åtta veckor eller mer, beroende på vilka åtgärder som behöver genomföras och om det uppstår oväntade problem under arbetets gång. Det är viktigt att ha realistiska förväntningar och vara beredd på att arbetet kan ta längre tid än vad som först antogs. Därför är en stark rekommendation att ha en öppen och återkommande dialog med arbetsgivaren för att vara medveten om eventuella tidsförändringar skulle uppstå under arbetets gång.

 4. Hur länge håller ett stambyte?

  • När du väljer att anlita ett företag för att utföra ett stambyte är det viktigt att välja ett företag med en gedigen erfarenhet inom området. Det är också viktigt att företaget använder högkvalitativa material från pålitliga leverantörer och att arbetet utförs på ett noggrant sätt för att säkerställa en hållbar och robust lösning.

   Om du anlitar ett företag som uppfyller dessa kriterier och genomför stambytet på ett korrekt sätt, kan du förvänta dig att det håller i minst 30-40 år efter att jobbet är klart. Det är en betydande investering som kan ge betydande långsiktiga fördelar för dig och din fastighet. Det är dock viktigt att komma ihåg att det också kräver regelbunden underhåll och rengöring för att hålla stammarna i god form under dess livslängd.

Frågor?

Kontakta oss på 08 444 07 37 om du inte fått svar på dina frågor så hjälper vi mer än gärna till att reda ut de eventuella frågetecken och funderingar som finns.

KONTAKTA OSS