stambyte

Stambyte Täby

Stambyte i Täby är något vi på Rak VVS hjälper dig med

Vi är experter på stambyte i Täby

Stambyten är något vi vågar kalla oss själva expert på då vi utfört stambyten i över 10 år runtom i Täby. Vi är även verksamma på andra platser i Stockholm, exempelvis i Bromma, Stockholm innerstad och Danderyd. Det är en process som kräver både tid och energi, men ingenting i jämförelse med riskerna som det medförs av att behålla stammar som börjar bli slitna. Vi är erfarna rörmokare och vi har kunskapen och certifikaten för att utföra ett säkert stambyte. Vi ser till att du som kund slipper oroa dig över trasiga stammar i många år framöver! Om du misstänker fel i din fastighet är du välkommen att kontakta oss redan idag för att boka en VVS-besiktning!

rör i vägg
arbete med husgrund

Vad kostar ett stambyte i Täby?

Priset för ett stambyte i Täby varierar beroende på hur omfattande jobbet är samt storleken på de olika rummen, du kan dock räkna med ett pris inom ramarna av 150 000 - 450 000 kr. Ju större rummet är ju mer ökar kostnaden då vi räknar kostnaden i pris per kvadratmeter. En detalj som många förbiser är att fastighetens värde alltid ökar i pris efter ett väl genomfört stambyte.

Hur lång tid tar det att byta stammar?

Medan det praktiska arbetet sällan tar längre än 1-2 månader så är det klokt att räkna med en tidsram på 1-2 år från det att planering påbörjats tills att arbetet är slutfört. Per lägenhet kan du räkna med att det tar ungefär 6-8 veckor. Detta påverkas såklart av många andra faktorer också som t.ex. ett godkännande från hyresvärden och deras planeringsarbete. Äger du villa eller radhus går det ofta betydligt fortare.

rör på vägg

Hur går ett stambyte till?

Steg 1

Vi besöker platsen och utför en grundlig analys av vad som behöver göras. Sedan skräddarsyr vi en plan som passar era behov samt följer alla regler och ramverk.

Steg 2

Vi river befintliga stammar och rensar ut allting som är gammalt och förlegat. Vi passar även på att mäta era fuktnivåer så att ingen onödig fukt fastnar i stammarna.

Steg 3

I nästa led installerar vi nya, robusta stammar som enligt leverantörskvalité och utförande bör hålla i minst 30-40 år efter att jobbet är klart.

Steg 4

Även om vi vet vad vi håller på med så kan det kännas tryggt att få det bekräftat av en tredje part. Vi erhåller en oberoende besiktningsman som säkerställer att jobbet är fackmässigt utfört och har följt alla svenska lagar och rekommendationer.

Frågor?

Kontakta oss på 08-444 07 37 om du inte fått svar på dina frågor så hjälper vi mer än gärna till att reda ut de eventuella frågetecken och funderingar som finns.

KONTAKTA OSS