handfat lagat av en rörmokare i Solna

Rörmokare Solna - Erfarna & Certifierade

Letar du efter en pålitlig rörmokare i Solna? Då har du kommit till rätt ställe! Vår rörmokarfirma är experter på allt från akuta reparationer till större projekt, och vi är redo att hjälpa dig oavsett vad du behöver hjälp med. Välkommen till oss på Rak VVS, rörmokare i Solna.

Certifierade och utbildade rörmokare i Solna

Samtliga rörmokare på RAK VVS är behöriga och genomgått en lång utbildning. Självklart har vi även företagsförsäkring. Vi innehar samtliga certifieringar utfärdat av nedan nämnda branschorganisationer.

 • Säker vatteninstallation - Utfärdat av branschorganisationen VVS företagen.

 • BKR - Utfärdat av Byggkeramikrådet.

 • Brabyggare - Uppnått samtliga krav och fått kvalitetsstämpel av Brabyggare. Krävs även för detta att man lämnar in giltigt försäkringsbevis av företagsförsäkring.

När du anlitar någon av våra behöriga rörmokare i Solna kan du känna dig trygg med att en professionell och utbildad VVS tekniker åtgärdar problemet snabbt och på ett korrekt sätt.

Rak VVS renoverade ett lyxigt handfat i Solna
lyxigt badkar reparerat av rörmokare i Solna

Erfaren rörmokare i Solna

Våra rörmokare har lång erfarenhet och är välutbildade för att hantera alla typer av rörproblem. Vi använder bara högkvalitativa material och verktyg för att säkerställa att varje jobb utförs på bästa möjliga sätt. Vi har också ett stort fokus på kundservice och strävar alltid efter att överträffa våra kunders förväntningar. Vi levererar reparation och installation av VVS-system i såväl privata som kommersiella fastigheter. Våra utbildade, certifierade rörmokare täcker allt från vanligt vattenläckage till sällsynta avloppsfel och du kan känna trygghet i att vi vet vår sak. Tillsammans har vi en sammanlagd erfarenhet på 20 år och är väldigt stolta över vårt snittbetyg om höga 4.9 av 5. Som de erfarna rörmokare vi är, kan vi hjälpa dig med bland annat stambyte och rördragning

I behov av en rörmokare? Vi är snabbt på plats i Solna med omnejd

Vi är tillgängliga dygnet runt för akuta situationer, så om du behöver hjälp omedelbart, tveka inte att kontakta oss. Vi erbjuder också gratis offertförfrågningar, så du kan få en uppfattning om kostnaden innan vi börjar jobba. Kontakta oss idag för att få hjälp av Solnas bästa rörmokare! Akuta problem kräver akuta åtgärder och detta har alltid varit en självklarhet för oss på Rak VVS. Sedan starten har vi alltid varit måna om att vara på plats snabbt, dels för att vårt eget arbete blir svårare ju mer skadan eskalerar och dels för att vi vet att du har bättre saker för dig än att vänta på en rörmokare som aldrig dyker upp. Vi gör även jobb som rörmokare i Danderyd.

skiftnycklar är ett viktigt verktyg för en rörmokare
Rak VVS rörmokare i Solna installerade ett nytt duschhuvud

ROT-avdrag

Om du anlitar rörmokare som privatperson har du ofta möjlighet till ROT-avdrag. Detta innebär att hälften av produktionskostnaden betalas direkt av staten med förutsättningen att du uppfyller Skatteverkets krav och förväntningar. Vi hjälper dig gärna att matcha dessa krav helt kostnadsfritt och kan konsultera vidare i hur du möjliggör ett ROT-avdrag under tiden som vi sätter upp en prisbild för vårt arbete.

Hur går det till när du anlitar en rörmokare i Solna?

Steg 1

Du hör av dig till oss och vi svarar oftast efter några minuter på mail eller några signaler på telefon.

Steg 2

Vi utför en snabb behovsanalys under tiden som en av våra rörmokare gör sig redo att åka. Du erbjuds en preliminär prisbild och en saklig genomgång av hur jobbet kommer att utföras.

Steg 3

Väl på plats utför vi en grundlig undersökning av problemet och åtgärdar det utifrån de ramverk som stämmer överens med våra certifikat och utbildningar.

Steg 4

Innan vi packar ihop så dubbelkollar vi att allt är på sin plats samt hur förebyggande åtgärder har inrättats för att undvika nya skador på sikt. Slutligen tackar vi för den här gången!

Vad är viktigt att tänka på innan man anlitar en rörmokare i Solna?

Innan du anlitar en rörmokare i Solna är det viktigt att tänka på följande:

 • Certifiering: Kontrollera att rörmokaren du planerar att anlita har de nödvändiga certifikaten och licenserna som krävs för att utföra de rörmokararbeten i Solna. En certifierad rörmokare kan garantera att arbetet utförs på ett professionellt och säkert sätt.

 • Erfarenhet: Kolla upp rörmokarens erfarenhet i branschen. Ju mer erfarenhet de har desto större sannolikhet är det att jobbet blir utfört på ett korrekt och effektivt sätt.

 • Referenser: Be om referenser och ta reda på vad tidigare kunder har sagt om deras arbete. Tips är att kika på exempelvis recensioner på Google eller Reco. Det kan hjälpa dig att bedöma kvaliteten på deras arbeten och hur de hanterar sina kunder.

 • Pris: Ta reda på priset för arbetet och vad som ingår i kostnaden. Se också till att det inte finns några dolda avgifter eller extra kostnader som kan dyka upp under arbetets gång.

 • Tidsram: Diskutera tidsramen för arbetet och se till att rörmokaren kan leverera arbetet inom den tid du behöver det. Fråga också om det finns några förseningar som kan uppstå under arbetets gång och hur dessa kommer att hanteras.

 • Garanti: Ta reda på om rörmokaren erbjuder någon form av garanti på sitt arbete. En bra rörmokare kommer att ge dig en garanti på arbetet och vara villiga att komma tillbaka och fixa problemet om det uppstår några problem efter att arbetet är färdigt.

Genom att ta hänsyn till dessa saker kan du vara rätt säker på att den du anlitar är en pålitlig och professionell rörmokare i Solna som kan utföra arbetet på bästa sätt.

Vanliga frågor om rörmokare i Solna

 1. Vad kan ni hjälpa mig med som rörmokare i Solna?

  • Vi kan hjälpa dig med allt från akuta reparationer till större projekt, inklusive installation av rör och avloppssystem, rensning av avlopp, reparation av läckande kranar och rör, byte av vattenfilter och mycket mer. Vi är experter på allt som har med rör och VVS att göra, så tveka inte att kontakta oss med dina behov.

 2. Vad är de vanligaste anledningarna till stopp i avlopp?

   1. Matrester: Att spola ner matrester i avloppet kan leda till stopp, särskilt om det inte bryts ner ordentligt och istället ansamlas och blockerar avloppet.

   2. Fett och oljor: Fett och oljor från matlagning kan fastna på insidan av avloppsledningarna och med tiden bilda en tjock beläggning som hindrar vattenflödet.

   3. Hår: Hår kan också vara en vanlig orsak till stopp i avloppet. När hår samlas i avloppsledningarna kan det bilda trasslar som stoppar vattnet från att rinna genom ledningarna.

   4. Toalettpapper: Även om toalettpapper är utformat för att brytas ner i vatten, kan överdriven användning eller försök att spola ner andra typer av material orsaka stopp i avloppet.

   5. Främmande föremål: Ibland kan föremål som inte hör hemma i avloppssystemet, till exempel barnleksaker, hygienprodukter eller annat skräp, fastna och orsaka blockeringar.

   6. Rörskador: Skador på avloppsledningarna, såsom sprickor eller förskjutningar, kan skapa hinder för vattenflödet och leda till stopp.

   7. Trädrotter: Ibland kan trädens rötter växa in i avloppssystemet genom sprickor i rören och orsaka blockeringar.

   8. Kalk och mineraler: Kalk och mineraler kan avsättas på insidan av avloppsledningarna och över tid minska deras diameter, vilket gör att vattenflödet minskar.

   9. Kombinationseffekter: Ofta orsakas stopp av en kombination av faktorer, som till exempel matrester som fångar upp hår och fett, vilket skapar en större blockering.

   Här kan du läsa mer om hur vi kan hjälpa dig med stopp i avlopp i Stockholm.

 3. Är ni tillgängliga dygnet runt för akuta situationer?

  • Ja, vi är tillgängliga dygnet runt för akuta situationer. Vi förstår att rörsystem kan kräva omedelbar uppmärksamhet, och vi är här för att hjälpa till när du behöver det som mest.

 4. Hur mycket kostar det att anlita er som rörmokare i Solna?

  • Kostnaden för våra tjänster varierar beroende på typen av jobb och omfattningen av arbetet som behöver utföras. Vi erbjuder dock gratis offertförfrågningar, så du kan få en uppfattning om kostnaden innan vi börjar jobba. Vi strävar alltid efter att ge våra kunder konkurrenskraftiga priser och högkvalitativa tjänster.

 5. Vilka tjänster finns inom rörmokeri och vvs?

  • Inom rörmokeri och VVS (vatten, värme och sanitet) finns det en mängd olika tjänster som kan hjälpa till att installera, reparera eller underhålla rörsystem och VVS-utrustning. Några av de vanligaste tjänsterna inkluderar:

   • Installation av rör och avloppssystem: Rörmokare kan installera nya rör och avloppssystem för bostäder och företag.

   • Rensning av avlopp: Rörmokare kan använda specialverktyg för att rensa stoppade avlopp och avloppsrör.

   • Reparation av läckande kranar och rör: Rörmokare kan reparera läckande kranar och rör för att förhindra vattenförlust och vattenrelaterade skador.

   • Byte av vattenfilter: Rörmokare kan byta ut gamla eller uttjänta vattenfilter för att säkerställa rent vatten i bostäder och företag.

   • Installation av VVS-utrustning: Rörmokare kan installera VVS-utrustning som toaletter, duschar, badkar, handfat och diskmaskiner.

   • Underhåll av värme- och kylsystem: Rörmokare kan underhålla och reparera värme- och kylsystem som radiatorer, värmepumpar och luftkonditioneringssystem.

   • Dränering och avfuktning: Rörmokare kan hjälpa till med installation av dräneringssystem och avfuktare för att hantera fuktproblematik och förhindra fuktrelaterade skador.

   • Det finns många fler tjänster inom rörmokeri och VVS, och det är viktigt att välja en rörmokare som är erfaren och kunnig för att säkerställa att arbetet utförs på ett säkert och effektivt sätt.

 6. Hur fungerar rot-avdrag när man anlitar en rörmokare?

  • Rot-avdraget är en skattereduktion som är tillgänglig för privatpersoner som anlitar företag för hushållsnära tjänster, inklusive rörmokare. Skattereduktionen är avsedd att främja sysselsättning och minska svartarbete inom servicebranschen.

   För att få rot-avdraget när man anlitar en rörmokare måste följande krav vara uppfyllda:

   • Arbetet måste utföras i en bostad där man själv bor eller har sitt fritidsboende. Rot-avdraget gäller inte för arbete som utförs i hyresfastigheter.

   • Rörmokaren som utför arbetet måste vara godkänd för F-skatt och momsregistrerad i Sverige.

   • Arbetet som utförs måste vara av en sådan art att det kan utföras av en rörmokare, till exempel installation eller reparation av rör och avloppssystem.

   • Arbetskostnaden för rörmokeriet måste utgöra minst hälften av den totala fakturabeloppet för arbetet.

   • Rot-avdraget ger rätt till en skattereduktion på 30 procent av arbetskostnaden, upp till en total arbetskostnad på 75 000 kronor per person och år. Det innebär att man som privatperson kan få upp till 25 000 kronor i skattereduktion per år för hushållsnära tjänster som rörmokeri.

   • Det är viktigt att notera att rot-avdraget inte gäller för materialkostnader, endast arbetskostnaden för rörmokeriet. Det är också viktigt att begära ett kvitto från rörmokaren som visar arbetskostnaden och att betala fakturan via banköverföring för att kunna använda rot-avdraget.

 7. Hur lång tid tar det att utföra en VVS-installation?

  • Tiden det tar att installera en VVS-anläggning beror på storleken på projektet och komplexiteten i installationen. Mindre projekt, som att installera en ny toalett, kan ta så lite som några timmar. Större projekt, som att installera ett helt nytt värmesystem i en byggnad, kan ta flera veckor att slutföra.

 8. Vad är VVS?

  • VVS står för värme, ventilation och sanitet. Det omfattar allt från installation och underhåll av värmesystem, luftkonditionering, ventilation, rörledningar, avloppssystem och sanitet, till reparation och byte av befintliga system.

 9. Vad är er garanti för VVS-arbeten?

  • Vi säkerställer alltid att kunden är nöjd med resultatet. Om du någonsin har problem med en installation eller reparation som vi utfört, så tveka inte att kontakta oss så snart som möjligt så att vi kan åtgärda det.

 10. Hur lång tid tar det för er att svara på en förfrågan via hemsidan?

  • Vi svarar normalt på serviceförfrågningar inom 24 timmar, men ibland kan det ta längre tid beroende på hur mycket vi har att göra. Om du har ett akut problem, tveka inte att ringa oss direkt.

 11. I vilka områden är vi verksamma?

 12. Hur lång är utbildningen till rörmokare/VVS montör?

  • Utbildningstiden för att bli rörmokare varierar beroende på land. I Sverige är det vanligtvis en 3-årig yrkesutbildning på gymnasienivå som leder till en gymnasieexamen och yrkesbevis. Denna utbildning är uppdelad mellan teoretiska studier på skolan och praktisk utbildning på en arbetsplats.

   Det finns också möjlighet att genomgå en lärlingsutbildning, där man jobbar som lärling under en erfaren rörmokare samtidigt som man tar teoretiska kurser på skolan. Lärlingsutbildningen tar normalt sett 3-4 år beroende på lärlingens tidigare erfarenhet och kunskaper.

   Efter avslutad utbildning kan man söka arbete som rörmokare eller eventuellt fortsätta sin utbildning på högskolenivå inom exempelvis VVS-teknik eller energiteknik.

Frågor?

Kontakta oss på 08 444 07 37 om du inte fått svar på dina frågor så hjälper vi mer än gärna till att reda ut de eventuella frågetecken och funderingar som finns.

KONTAKTA OSS